Jaunumi

25. maijs, 2015

Nojauks graustu Čiekurkalna 2.līnijā 60

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas deputāti šodien atbalstīja A kategorijas grausta Čiekurkalna 2.līnijā 60 nojaukšanu.  

 

Ēka noteiktās daļās pieder privātpersonām un Rīgas pašvaldībai.

 

Ēka un teritorija ap to ir brīvi pieejama. Tās jumtu veidojošā konstrukcija ir daļēji iebrukusi, kā rezultātā ēkas iekštelpu konstrukcijas ilgstoši ir pakļautas nelabvēlīgai laikapstākļu ietekmei. Secināts, ka ēka rada potenciālu cilvēku veselības un dzīvības apdraudējumu un ilgstošu pilsētvides degradāciju. Ēkā konstatētas arī ugunsgrēka sekas.

 

Pēc sertificēta būvinženiera atzinuma, vizuāli novērtējot ēkas tehnisko stāvokli, to var raksturot kā avārijas. Secināts, ka ēku nepieciešams nojaukt. Objekts nav iekļauts valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā un ir nojaucams.

 

Ēkas īpašniekiem tiks uzdots divu nedēļu laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas veikt ēkas norobežošanu, lai nodrošinātu tās nepieejamību, četru mēnešu laikā no Rīgas domes lēmuma spēkā stāšanās dienas izstrādāt nepieciešamo dokumentāciju tās nojaukšanai, saskaņojot to ar Rīgas pilsētas būvvaldi, un sākt nojaukšanas darbus.

 

Ēkas nojaukšanas darbi pabeidzami ne vēlāk kā piecu mēnešu laikā no Rīgas domes lēmuma spēkā stāšanās dienas.

 

Lēmuma piespiedu izpildi finansēs Rīgas pašvaldība, iztērētos līdzekļus piedzenot no īpašniekiem proporcionāli tiem piederošajām domājamajām daļām.

 

Jautājumu vēl skatīs Rīgas dome.

 

 

Ziņu aģentūra „LETA”